Hujšanje po nordijsko

Nordijska hoja, ki je prišla iz Skandinavije, se je najprej imenovala smučarska hoja, s čemer ima opraviti dejstvo, da pri hoji vključuje uporabo palic, ki spominjajo na smučarske. Za smučarje tekače pa nordijska hoja ni prav nobena novost, saj to obliko vadbe že dolga leta poznajo kot pripravo na zimsko sezono teka na smučeh.

hujsanje_po_nordijskoTovrstna vadba aktivno vključuje mišice trupa in rok, kar občutno poveča učinek vadbe, tudi do 40 odstotkov, v primerjavi z običajno hojo. Srčni utrip se dvigne do 15 udarcev na minuto, pri čemer se poraba kalorij poveča za kar 20 odstotkov. Lahko bi rekli, da je nordijska hoja tako idealna vadba za hujšanje, pri čemer se odvečnih maščob ne boste znebili pri veliki, temveč zmerni telesni obremenitvi.

»Fat Burning Zone«

Razlog zakaj nordijska hoja pomaga pri izgubljanju prekomerne telesne teže je v tem, da telo postavlja v tako imenovano območje kurjenja maščob (»Fat Burning Zone«). To enostavno pomeni, da telesno težo izgubljate hitreje in bolj učinkovito, kot če bi preprosto tekli. Tekači namreč pogosto tečejo s hitrostjo, kjer je njihov srčni utrip tako pospešen, da telo namesto, da bi za energijo porabljajo maščobe, kuri sladkor. In ravno nordijska hoja je tista, ki v zmernem tempu privede do območja kurjena maščob, kjer se pravo hujšanje šele začne.

Če želite hujšati je pomembno, da vadbo opravljate vsaj dvakrat tedensko. Med posameznimi dnevi vadbe si privoščite vsaj en dan premora, da si telo odpočije in mišice regenerirajo.

Vir: www.fitday.com

Povpraševanje za vadbo nordijske hoje!

Nordijska hoja - footer signup
Zanima me *
reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke