Preberi več

Prednosti nordijske hoje

In O nordijski hoji by Domen

Nordijska hoja je edinstvena v tem, da je primerna prav za vse, tudi tiste, ki se srečujete s takšnimi in drugačnimi zdravstvenimi težavami. Ne glede na starost, fizično pripravljenost in cilje, boste v njej neznansko uživali, hkrati pa naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.

Read More

Preberi več

Hujšanje po nordijsko

In O nordijski hoji by Domen

Nordijska hoja, ki je prišla iz Skandinavije, se je najprej imenovala smučarska hoja, s čemer ima opraviti dejstvo, da pri hoji vključuje uporabo palic, ki spominjajo na smučarske. Za smučarje tekače pa nordijska hoja ni prav nobena novost, saj to obliko vadbe že dolga leta poznajo kot pripravo na zimsko sezono teka na smučeh.

Read More

Preberi več

Kaj pa pravilna tehnika?

In O nordijski hoji by Domen

Veliko ljudi se ukvarja z nordijsko hojo, vendar velika večina ne hodi v pravili tehniki. Učinek vadbe je zato veliko manjši, poleg tega pa lahko napačna tehnika vodi do poškodb. Zato se je pravilne tehnike potrebno naučiti.

Pri Pulz športu organiziramo redno vadbo nordijske hoje, kjer poleg izpopolnjevanja tehnike vključujemo tudi različne vaje za moč, koordinacijo in gibljivost.

Read More

Preberi več

Pravilna izbira palic

In O nordijski hoji by Domen

Vsak šport zahteva svojo športno opremo. Da boste trening nordijske hoje opravljali kar se da pravilno, učinkovito in brez poškodb, potrebujete palice za nordijsko hojo.

Boste rekli, da s smučarskimi ali pohodniškimi palicami ni prav nič narobe. Vrejetno res, pa vendar se tudi na tekaški trening verjetno ne boste odpravili s supergami za tenis. Dejstvo je, da je izbira primernih in kvalitetnih palic pomembna, palice so namreč glavni del opreme pri nordijski hoji. Ker ta oblika rekreacije spada med časovno dalj trajajoče in se izvaja v naravi, je za optimalno in učinkovito izvedbo potrebno imeti opremo, ki je udobna in nam omogoča pravilno izvedbo tehnike.

Read More